Svært vellykket Kongsrudbakken opp

Postet av Varteig IL den 18. Sep 2014

Nydelig høstvær, musikk på høytaleren og et varmt og godt lokale å slappe av på etter endt løp. Krevende løyper og positive deltagere er fasit etter det første Kongsrudbakken opp. Sett fra arrangørens side, svært vellykket!


Sponsor, Sport 1 stilte opp med flott portal.

Klubbens deltagere stilte tallrike opp. I tillegg var FSK godt representert med flere kondisjons-sterke skiløpere. 

Hele 18 barn under 11 år, løp ca 900 meter skogsløp. Her var det ikke gress og grus-stier, men røtter, bakker og fjell. Spennende og utfordrende løyper til ivrige barn, som viste stor innsats.


Start for yngste klasse

Klasse 11/12 og 13/14 år løp drøyt 3 km. Her var det ialt 9 løpere som løp første og siste del av den lengste løypa, med 2 "monsterbakker". At løypa var krevende, viser vinnertiden klart og tydelig. Sterke, Amund Korsæth vant klart, men brukte hele 17.23. Når vi vet at Amund er god for samme tiden på en flat 5 kilometer, ser vi at dette var tunge kilometere........
Amund vant kl 13/14 år foran årets comet på bane, Sondre Rishøi. Like bak fulgte Henrik A Revelsby, Bækkelaget. Sindre Fredriksen kom like bak Henrik, og vant G 11/12 år etter et sterkt løp.
Blant jentene ble det et spennende oppgjør mellom klubbvenninnene fra Varteig. Sofie Sulusnes vant foran Ane Bakke og Maren Andersen.


Spente løpere før start på 3 kilometeren

I den lange løypa ble det mye melkesyre og tøffe oppgjør. Ekstra artig at flere av ungjentene begynner å yppe seg mot de erfarne herreløperne. Blant damene ble det et spennende oppgjør mellom Frida Kullerud og Stine Wangberg fra Varteig, samt Henrietter F Olsen fra FSK. De tre løp sammen over 2 av de tre bakkene, før det ble litt strekk i feltet. Frida imponerte opp den siste lange bakken, etterfulgt av Henriette, kun 15 sek bak. Stine var dessverre uheldig og vrikket benet, og falt dermed av tet-kampen, men denne jenta kommer garantert sterkere tilbake:)

Blant herrene tok Pål A Kullerud tet fra start og var klart først imål. Kampen om 2,3 og 4 plassen var derimot svært spennende. Her kjempet tre lovende ung-gutter en innbitt kamp. Sigurd Agnalt, med 7 plass fra årets UM i 17 års klassen, løp fra Jan Espen Spydevold ( 5 mann på 3000m i UM, G 16 år) i den siste bakken. Like bak kom vinner av Trøsken Hill, Ole Jørgen Folkestad. De tre guttene går alle på Toppidrettslinja på St.Olav og her er det fare for mange tøffe oppgjør på trening fremover.


Klart for start, lang løype

Bak disse fulgte løper på løper. Noen i kamp mot klokka, andre i kamp mot treningskompisen. Felles for alle var idrettsglede og godt humør, ispedd litt melkesyre:)

Resultater finner du her:Startliste Kongsrud - Varteig IL - 17 sep 2014 (2).xlsKM stafett med Varteig på pallen

Postet av Varteig IL den 18. Sep 2014

KM stafett ble arrangert i Moss tirsdag 16/9. Dessverre er det få lag i Østfold som stiller opp, men vi er desto mer stolte av at "lille-Varteig" deltok med hele 6 lag!Vi stilte med 2 jentelag, begge på 3x800 meter. I yngste klasse J 11/12 år løp Mina, Ane og Sofie inn til seier. En flott opptur for jentene som for et år siden ble fraløpt ganske så klart. Denne gangen var situasjonen en annen, og jentene kunne juble for KM gull.
I jenter 15/16 har situasjonen i klubben snudd seg i år. Frida har alltid vært med, men har iløpet av sommeren fått kjempegodt selskap på trening av Stine og Marte. På tirsdag hadde de tre jentene lag, og de løp inn til KM gull i klassen. Dette er utrolig viktig for miljøet!!Jenter 11/12 årJenter 15/16

På guttesiden hadde vi med 4 lag.
I gutter 13/14 deltok vi med to, nesten jevne lag. Guttene løp kjempegodt, men dessverre var Askim et lite hakk for gode. Allikevel tapetserte de pallen med 2 og 3 plass!!!
Kjempeinnsats av Sondre, Emil og Andreas. samt Amund, Sander og Sindre.G 13/14 år

Andreas, Amund og Sondre synes en 800 meter er for lite, så da stiller vi opp i G 15/16 også, kun 20 min etter det første løpet. Her løp guttene inn til en flott 3 plass, blant eldre konkurrenter. Godt jobbet!!G 15/16

Våre eldste gutter hadde favoritt-stempelet og sviktet ikke. Jan Espen fikk luke på første etappe, Ole Jørgen imponerte ved å øke ledelsen på andre etappe, mens Sigurd kunne løpe baklengs over mål til en overlegen seier. Godt jobbet, gutter!!!Gutter 17/18/19Pål Asbjørn med den

Postet av Varteig IL den 15. Sep 2014
Søndag løp Pål Asbjørn Årungen rundt, et relativt stort gateløp på 10,8 km i Ås. Han hang lenge med tetgruppa, og passerte 5 km på ca 16.30. Dessverre fikk han problemer med smerter i mellomgolvet, og måtte slippe teten. Smertene forsvant ganske raskt, men løpende alene, var løpet kjørt. Uansett var han fornøyd med løp og plassering, og ser frem mot terrengløp utover høsten.Påmeldingen åpnet til Kongsrudbakkene opp og ned

Postet av Varteig IL den 4. Sep 2014


Invitasjonen til siste løp i karusellen er klar. Se den under motbakkekarusell i menyen OG
Meld dere på her:
 https://docs.google.com/forms/d/1c6mmuQtz0OAjVqaBC...

PS: MERK AT DET OGSÅ ER TRIMKLASSE UTEN TIDTAKING:)Til topps i Halden

Postet av Varteig IL den 24. Aug 2014

Flott innsats under dagens Kanonløp i Halden. Pål Asbjørn og Jan Espen sørget for dobbeltseier totalt, mens Frida kom opp som tredje raskeste dame. I tillegg hadde vi flere flotte plasseringer i de ulike klassene.For en gangs skyld klarte vi å samle alle vartingene på et brett, påtross av regnværet som slo til:)

Kort oppsummert var det en flott prestasjon av alle som kom seg opp til klokketårnet. 800 meter med 14 % stigning, er tøft. Melkesyre får du føle raskt, og lårene kan bli tunge å dra med seg hele veien:)
Blant de yngste løp både Vilde, Ingrid Elise, Signe og Angelica til toppen med full innsats. Godt jobbet av alle sammen!Angelica


Ingrid Elise


Vilde


Signe


I klasse 10-12 år var det rangering. Her løp Sindre et kjempegodt løp, og vant sin klasse med klar margin. Håkon fulgte godt opp med en kjempefin 5 plass.
I jenteklassen løp Sofie inn til en flott 2 plass i sin klasse etter et imponerende godt løp. Motbakke passer tydelig godt for Sofie :)


Sindre


Sofie

I gutter 13-15 løp Sander og Emil inn til hhv 4 og 5 plass. Godt jobbet av begge guttene.
I jenter 13-15 år vant Frida etter en litt tung dag i bakken. Lørdagens oppladning med 6 timers skitrening satt nok litt i beina:)


Sander

Emil

Frida

Hege og Torild deltok i klassen for de over 16 år, og begge løp godt. Hege ble nr 2, mens Torild ble nr 4. Strek innsats!


Hege

I herreklassen tok Pål A en klar ledelse etter halvløpt løp, og kontrollerte inn til seier. Jan Espen hadde som vanlig en sterk sluttspurt,  knuste de andre konkurrentene på slutten, og sikret dobbeltseier til Varteig!


Pål Asbjørn


Jan EspenInnbydelse til karusell

Postet av Varteig IL den 22. Aug 2014

Bli med på Motbakke-karusell

Postet av Varteig IL den 22. Aug 2014

Varteig arrangerer Motbakkekarusell denne høsten. 2 løp i Varteig, samt Trøskens "Trøsken Hill", inngår i karusellen. Alle som deltar på minst to av løpene kommer med i sammendraget.

Alle løp er mosjonsløp, hvor både premie-jegerne, mosjonistene, barna og trimmere kan delta. BLI MED Å GJØRE DETTE TIL TRIVELIGE DAGER!!!

 

Se mer informasjon under "Motbakke-karusell" i menyen
Flotte resultater både på vei og bane

Postet av Varteig IL den 18. Aug 2014

6 vartinger var i aksjon i helga, alle med flotte resultater.

 

Lørdag deltok Ingrid Elise, Frida, Hege og Pål A på Christian Frederik-løpet i Moss. Ingrid Elise løp 1400 meter i klassen for de under 14 år, og løp et veldisponert løp.

Pål A, Hege og Frida løp en krevende 5,3 kilometer på asfalt.

Frida åpnet meget godt de første tre kilometerne , men fikk problemer med en betennelse i skuldra og måtte roe ned litt mot slutten. Det gikk allikevel bra, og hun ble nr 2 i sin klasse og totalt nr 6 blant alle damene. Hege løp veldig bra, og vant sin klasse, og ble nr 4 totalt blant alle damene. Hege deltok på samme løp ifjor, og løp godt over minuttet raskere i år enn i fjor.

Pål A ble beste løper på 5 kilometer, og følte for første gang på lenge at beina fungerte ok.

Flott innsats av alle 4!

 

Dagen etter, deltok Sigurd og Jan Espen i Tjalvelekene på Bislett. Mål for dagen var å klare UM kravet på 3000m, noe begge gjorde med glans!

Sigurd ble nr 4 i sin klasse på 9.27, hele 15 sekunder UM kravet. Sterk løping av Sigurd, som fortsatt mangler rutine på denne type løp.

Jan Espen fulgte opp med en 7 plass i sin klasse med tiden 9.36, også dette langt under UM kravet.

Varteig har nå for første gang tre utøvere som er klare for UM, dersom de velger å delta.
Trening uke 31 stor gruppe

Postet av Varteig IL den 29. Jul 2014

Vi ligger ikke på latsiden, og det blir mulighet for 2 fellesøkter denne uka:

onsdag 30/7, Kalnesbanen kl 18.00, intervall

lørdag 2/8, Hafslundparken kl 16.00, intervall
( endring av sted kan forekomme, dette blir varslet på hjemmesiden)Flott avslutning på Etape Bornholm

Postet av Varteig IL den 29. Jul 2014

Frida med 5 plass totalt i Nordisk, Pål Asbjørn nr 11, Sindre nr 13, Vilde nr 17. I tillegg 44 plass på Ingrid Elise og Hege, samt 51 på Emil er status for Varteigs 7 utøvere etter 5 dagers løping i sol og varme. Dette kan vi alle være stolte av!!Pål A tok tet fra start i håp om at beina skulle være bedre. Dessverre endte det med "joggetur"


Frida var nervøs før dagens etappe. Etter torsdagens fantomløp hvor hun overasket seg selv, kom nervene for alvor frem. Hun skulle kjempe om medalje og premiepenger i et uoffisielt nordisk mesterskap, og det på 10 km asfalt. Så langt har hun aldri løpt på vei før, så skepsisen var stor. Frida gav alt, løp fortere enn hun hadde ventet, men dessverre løp noen av konkurrentene så vidt raskere. Uansett, totalt 5 plass i Norden og en 2 plass fra det tøffeste løpet er over all forventning. Vi gratulerer!!!
Frida 300 meter fra mål fra 10 km debuten


Sindre har slitt med allergivansker i år, men hang allikevel godt med i dette sterke selskapet. I dag ble det igjen litt langt for mellomdistanseløperen, men han presset godt på og fikk en flott 16 plass. Sammenlagt fikk Sindre en 13 plass etter 3 løp. Meget godt av 11 åringen.
Emil bedrer seg stadig, og klatret nok engang på listene. I dag ble det 54 plass, og ble totalt nr 54 på tre løp. Kjempefremgang av Emil, som uttalte følgende etter målgang : « Neste år skal jeg bli blant de 30 beste»Sindre mot målEmil gjør seg klar for innspurt

Vilde og Ingrid Elise har stor-kost seg hele uka. Løpene har de tatt mer alvorlig enn noen gang, og resultatene har kommet. Vilde løp, i en alder av 8 år, inn til en råsterk 16 plass i sammendraget.Meget sterkt både med tanke på hennes unge alder, og til nå begrensede treningsmengde. Ingrid Elise er bare året eldre og plasserte seg på 44 plass sammenlagt, etter en kjempegod avslutning på dagens 4,2 kilometer.Vilde i fartaIngrid Elise i full fart


Hege har overrasket seg selv hver eneste dag, og løp bedre og bedre for hver dag. Siste dag ble avsluttet med ny pers på 10 km med slitne bein, sterk motvind og 30 varmegrader. Siste etappe gav Hege en sammenlagt 44 plass i klasse 23-39 år, blant 263 startende og totalt 92 plass blant 736 kvinner totalt. Imponerende!Hege på vei til 10 km pers


Pål Asbjørn har hele uka slitt med manglende form, og gav helt opp etter to kilometer på dagens løp. Han fullførte distansen i langtur-fart, ganske så skuffet. Plasseringsmessig ble det allikevel nokså bra med 11 plass totalt i nordisk sammenheng i klasse 23-39 og 17 plass totalt av alle menn. Pål Asbjørn ble totalt nr 4 av de norske som deltok.Hele gjengen i Danmark hilser hjem, og oppfordrer flere til å vurdere deltagelse på dette fantastiske arrangementet neste år!!!

trening på kalnes

Postet av Varteig IL den 13. Jul 2014

Ferietid om dagen, men for de som er hjemme, blir det mulighet for intervall onsdag 16/7 kl 18.00.
Sted: Friidrettsbanen på Kalnes😃
Vi kjører kortintervall med kort eller lang pause, alt etter hva du ønsker.Sterk motbakkeløping av Amund

Postet av Varteig IL den 2. Jul 2014

Amund Korsæth ble eneste varteig-deltager under gårsdagens motbakkeløp i Oslo. Sykdom ødela dessverre for Frida, Hege og Pål A.

Amund stillte i klasse med samtlige menn i alle aldre, og løp inn til en sterk 10 plass, under 3 min bak vinneren. Det skal samtidig sies at vinneren het Eirik Gramstad, satt løyperekord, og håper på EM deltagelse på 5000 meter denne sommeren. Amund var faktisk under minuttet bak årets norske mester på Maraton!!

Sterk!!Postet av Varteig IL den 2. Jul 2014
Postet av Varteig IL den 28. Jun 2014
Postet av Varteig IL den 28. Jun 2014
Postet av Varteig IL den 28. Jun 2014
Postet av Varteig IL den 28. Jun 2014
Postet av Varteig IL den 28. Jun 2014
Test av HP

Postet av Varteig IL den 28. Jun 2014

Bare prøver meg litt frem her:)Trening stor og mellomgruppe

Postet av Varteig IL den 27. Jun 2014

Stor og Mellom-gruppa møter med treningstøy for en løpetur og badetøy, ved Varteig kirke kl 17.50 mandag 23/6
Vi skal kjøre videre fra kirken med bil, så det er viktig at dere foreldre stiller opp!Frida perset på Lillehammer

Postet av Varteig IL den 23. Jun 2014

Under Veidekkelekene på Lillehammer løp idag Frida inn til ny pers med nesten 5 sekunder på 800 meter. Velfortjent for Frida , som denne sesongen har hatt stor fremgang på trening, men har slitt litt med å få det til på bane. Dette var et stort skritt på veien, og vi gratulerer!!Pål Asbjørn nr 2 i "Rett til værs"

Postet av Varteig IL den 22. Jun 2014


Pål A viser form, og ble tirsdag nr 2 i motbakkeløpet "rett til Værs" i Nordmarka i Oslo. Løpet er det første i en motbakke-karusell med fem løp. Han løp i år nesten 2 minutter bedre enn i 2013 på de 4 kilometrene med sterk stigning. Vinner ble EM deltager og norgesmester i motbakkeløp, Øyvind Heiberg Sundby.

Se mer på : http://www.kondis.no/favorittseire-i-rett-til-vaer...Birkebeinerløpet 2014

Postet av Varteig IL den 21. Jun 2014


Lørdag ble norges største terrengløp, Birkebeinerløpet arrangert med over 10.000 deltagere. Barnebirken, ungdomsbirken, halvbirken, birken og ultrabirken. Vi hadde for første gang deltagere på alle distanser!!I
I Birken møtes løps-elite og skiløpere, O-løpere og mosjonister til dyst.
 
Sindre gir alt i kamp om pall-plassI Barnebirken deltok Sindre Fredriksen, Vilde Fredriksen og Ingrid Elise Kullerud. Sindre dro til med et kjempeløp og ble nr 3 blant ca 200 10-11 åringer over 1500m terrengløp. Han ledet lenge, men fikk det litt mot slutten og måtte slippe to løpere forbi seg. En sterk prestasjon!

Vilde og Ingrid Elise løp i 7-9 år uten rangering, men viste begge stor innsatsvilje!

I ungdomsbirken løpes det 4,6 harde kilometer. Løypa var i år lagt om litt fra tidligere år, og var nå langt mer krevende. Her hadde vi med flere deltagere. Andreas Bergsland knallet til med 6 plass i G 13 år, Amund Korsæth løp inn til en 8 plass i G 14 år blant 100 deltagere. I G 16 år ble Jan Espen Spydevold nr 4 etter en sterk sluttspurt, Ole Haldor Ensrud ble nr 20 og Endre Georg Svendsen nr 31 blant 39 sterke løpere.


Amund på vei mot mål


Jan Espen lader opp til slutt-spurten

I jenter 15 år løp Frida Kullerud inn som nr 23 og Marte Bergsland nr 41,  blant 72 jevnaldrende jenter.
Meget gode prestasjoner!!


Marte og Frida, blide og fornøyde, som vanlig

Eirin Elise Øby deltok i Halvbirken, 12 km i terrenget. Dette var debut-løpet til Eirin, og hun gjennomførte med stil.
I Birkebeiner-løpet på 21 km løp Hege Kullerud inn til en tid som var 9 minutter foran merke-kravet. Markus Nomme Meli og Arnfinn Revelsby fullførte også distansen med på en imponerende måte.


Hege mot mål etter 21 tøffe kilometer
Pål A Kullerud bedret fjorårets løp med nesten 5 min og løp inn til en 9 plass i menn elite og menn- totalt. Fire av mennene som var foran på resultatlista var av afrikansk nasjonalitet, og en var svensk, så han ble tot nr 4 blant de norske, og nr 3 i sin klasse. Blant utøverne foran på lista finner vi vinner Weldu Negash, med årsbeste 2.07 på maraton, en tid helt i verdenstoppen, samt verdensmester i orientering, Emil Wingstedt. Bak ham på lista finner vi blant annet OL mester i langrenn Ola Vigen Hattestad og skiskytter Johannes T Bø.


Pål A tar seg tid til å hilse fotografen
For første gang hadde vi med en deltager i Ultrabirken. Jon Ivar Tjernshaugen imponerte stort med tiden 6.48 på 60 kilometer i fjellterreng.En prestasjon det står respekt av!! 

Imponerende stil til tross for 59,5 kilometer i bena. Dette står det respekt av Jon-Ivar!!