3 og 4 plass i NM motbakkeløp

Postet av Varteig IL den 1. Jun 2015

Med Endre Svendsen ute med sykdom og Pål Asbjørn Kullerud på sidelinjen med skade, var det opp til Frida Kullerud og Amund Korsæth å forsvare Varteigs farger under NM i motbakkeløp 30.05.
Mesterskapet var lagt inn i det årlige Skuggenatten opp, i Treungen i Telemark. Løpet var 4,4 km langt med en høydeforskjell på 450m. De første 900 meterne var flatt på grus, mens de siste 3,5 km var beinharde. I tillegg til harde forseringer var ikke værgudene på løpernes side. Det var 2,5 grader og striregn på start, mens det ved målgang hadde lagt seg snø på bakken. Dette var helt klart et løp for de tøffeste av de tøffe.
Løpet har offisiell mesterskaps-status for junior, senior og veteran, mens det i de aldersbestemte klassene har en uoffisiel status. Frida og Amund løp begge i klasse 14-16 år, men startet sammen med juniorklassene, U-23. Begge åpnet knallhardt, og hang seg på de beste, eldre løperne, og viste både vilje og styrke ved å stå løpet fullt ut. Frida fikk sin første, ordentlige topp-plassering og løp inn til en strålende 3 plass i sin klasse. Minst like imponerende var plasseringen i klasse U-23, hvor hun fikk en sterk 8 plass, blant langt eldre konkurrenter. Meget godt med tanke på at hun kan løpe i samme klasse i hele 7 år til! Det ble i samme løp lagt ut resultatlister hvor samtlige løpere uavhengig av klasse ble sammenlignet. Her fikk Frida en flott 17 plass, blant over 100 deltagende damer i alle aldre.
Amund fulgte godt opp i sin klasse. Han er fortsatt bare 15 år, og fikk en strålende 4 plass i G 14-16 år, bare et fattig sekund fra bronsemedaljen. I U-23 klassen ble Amund nr 10, som er minst like imponerende av en 15-åring. Totalt blant samtlige herreløpere ble han nr 23!
Amund forserer feltet tidlig i de lange stigningene.

Blant deltagerne var det både langdistanseløpere, topp-syklister og skiløpere i verdensklasse, så de to vartingene var i godt selskap.
Bare for å indikere hvor bratt det var......dette er etter 1,5 km, og stigningene har bare såvidt startet. ( bildet er tatt før løperne passerte)
Her er løypa videre etter ca 2 km. Toppen er ikke synlig pga tåkeStoreslem i Linnekleppen opp

Postet av Varteig IL den 14. Mai 2015

Torsdag 14/5 var det tid for Linnekleppen opp. 16 Vartinger stilte til start, og resultatene uteble ikke. Om alle hadde hatt Varteig-trøyer på seg idag, hadde det ikke vært stort annet enn blåfargete trøyer blant de første løperne:)


Først til mål var Sigurd Agnalt. Imponerende nok at han stilte til start, etter å ha vært så langt nede i kjelleren på Kalnes kvelden før. Her var det melkesyre langt oppe i halsen...... men frisk og rask dagen etter, løp han et flott løp og vant som han ville!
Ole Jørgen Folkestad fulgte 30 sekunder etter, deretter Daniel Oliversen, før Tommy Prøitz sikret 4-dobbelt Varteig. Jon Ivar Tjernshaugen løper mange løp, og er trofast på trening. I går var det 15 x 60 sek på Kalnes, idag et flott løp og 7 plass. Thomas Andresen fullførte Triathlon på Mallorca for 5 dager siden, og imponerte med 8 plass i dag, plassen foran Endre G Svendsen.
Bak disse kjempet Emil Kullerud, Stian Støa Johanessen, Isak Prøitz og Markus Meli hardt i motbakkene. Alle fullførte flotte løp!
Blant jentene, fikk vi to på pallen. Frida Kullerud løp et godt løp, og var nærmere seieren i år enn forrige år. Andre plass på Frida, mens Hege Kullerud fikk en flott tredje plass, 1.40 bak datter Frida. Marte Bergsland ble nr 4, mens Ingrid Elise Kullerud på 10 år fikk en flott 6 plass blant 15 damer. Angelica Meli løp også hele veien til toppen, og fullførte med fin stil.

Kjempeartig å være Varting i Rakkestad idag:)Sigurd
Ole Jørgen
Daniel
Tommy
Jon Ivar
Thomas og Endre
Frida
Emil
Stian


Hege


Isak
Ingrid Elise
Pallen i dameklassen
Hel-blå Varteig-pall i herreklassen


Resultater

Postet av Varteig IL den 3. Mai 2015

Beklageligvis ble det problemer med resultatene etter Belsbykollen opp. En feil i merking av løypen førte til at noen løpere løp helt feil, og resultatlistene er derfor ikke ferdige. Vi avholder et møte mandag om saken, og kommer med fullstendige lister og bilder senere i uken. Beklager problemene dette medfører, og takker for forståelse blant positive deltagere.Svært vellykket Kongsrudbakken opp

Postet av Varteig IL den 18. Sep 2014

Nydelig høstvær, musikk på høytaleren og et varmt og godt lokale å slappe av på etter endt løp. Krevende løyper og positive deltagere er fasit etter det første Kongsrudbakken opp. Sett fra arrangørens side, svært vellykket!


Sponsor, Sport 1 stilte opp med flott portal.

Klubbens deltagere stilte tallrike opp. I tillegg var FSK godt representert med flere kondisjons-sterke skiløpere. 

Hele 18 barn under 11 år, løp ca 900 meter skogsløp. Her var det ikke gress og grus-stier, men røtter, bakker og fjell. Spennende og utfordrende løyper til ivrige barn, som viste stor innsats.


Start for yngste klasse

Klasse 11/12 og 13/14 år løp drøyt 3 km. Her var det ialt 9 løpere som løp første og siste del av den lengste løypa, med 2 "monsterbakker". At løypa var krevende, viser vinnertiden klart og tydelig. Sterke, Amund Korsæth vant klart, men brukte hele 17.23. Når vi vet at Amund er god for samme tiden på en flat 5 kilometer, ser vi at dette var tunge kilometere........
Amund vant kl 13/14 år foran årets comet på bane, Sondre Rishøi. Like bak fulgte Henrik A Revelsby, Bækkelaget. Sindre Fredriksen kom like bak Henrik, og vant G 11/12 år etter et sterkt løp.
Blant jentene ble det et spennende oppgjør mellom klubbvenninnene fra Varteig. Sofie Sulusnes vant foran Ane Bakke og Maren Andersen.


Spente løpere før start på 3 kilometeren

I den lange løypa ble det mye melkesyre og tøffe oppgjør. Ekstra artig at flere av ungjentene begynner å yppe seg mot de erfarne herreløperne. Blant damene ble det et spennende oppgjør mellom Frida Kullerud og Stine Wangberg fra Varteig, samt Henrietter F Olsen fra FSK. De tre løp sammen over 2 av de tre bakkene, før det ble litt strekk i feltet. Frida imponerte opp den siste lange bakken, etterfulgt av Henriette, kun 15 sek bak. Stine var dessverre uheldig og vrikket benet, og falt dermed av tet-kampen, men denne jenta kommer garantert sterkere tilbake:)

Blant herrene tok Pål A Kullerud tet fra start og var klart først imål. Kampen om 2,3 og 4 plassen var derimot svært spennende. Her kjempet tre lovende ung-gutter en innbitt kamp. Sigurd Agnalt, med 7 plass fra årets UM i 17 års klassen, løp fra Jan Espen Spydevold ( 5 mann på 3000m i UM, G 16 år) i den siste bakken. Like bak kom vinner av Trøsken Hill, Ole Jørgen Folkestad. De tre guttene går alle på Toppidrettslinja på St.Olav og her er det fare for mange tøffe oppgjør på trening fremover.


Klart for start, lang løype

Bak disse fulgte løper på løper. Noen i kamp mot klokka, andre i kamp mot treningskompisen. Felles for alle var idrettsglede og godt humør, ispedd litt melkesyre:)

Resultater finner du her:Startliste Kongsrud - Varteig IL - 17 sep 2014 (2).xls