Jon Ivar fullførte 82km i Nordmarka

Postet av Varteig IL den 28. Mai 2015

Jon Ivar Tjernshaugen, eller " Ultra-Jon", fullførte i helga Ecotrail i Oslo på hele 82km. Et tøft løp på en, for mange, uvirkelig lang konkurranse.
Jon Ivar fullførte på litt over 8 timer, noe som gir en snitt-tid på 6 min pr km i krevende terreng.

Imponerende!!

Samme dag, løp Stian Støa Johansen og Martin Helgesen halvmaraton i Gøteborgsvarvet. Martin sliter med en vond akilles, og var periodevis plaget i løpet. Han fullførte allikevel på den gode tiden 1.32. Stian forbedret seg med 6 minutter fra Fredrikstad halvmaraton, og kom i mål på 1.42.

Gratulerer så mye til alle tre!!Dobbelt-seier i Glommastafetten

Postet av Varteig IL den 14. Mai 2015
Dessverre ble det ikke Holmenkollstafetten på oss i år. Glommaløpet og stafetten var lagt til samme dag......og det samme var 10-Omila. Dette førte til noen frafall, og det ble start i Glommastafetten isteden. Et flott arrangement med 10 etapper for hvert lag. Over 70 lag stilte til start, deriblant et dame og et herrelag fra Varteig.
Stafetten følger, som det individuelle løpet, Glommastien fra Sarpsborg til Fredrikstad. Løypa er 16 km, og etappene varierte fra 800 til 2800 m. Dessverre startet stafetten 10 min etter det individuelle løpet, noe som gjorde det litt vanskelig for våre løpere. De tok raskt igjen løpere fra den individuelle starten, og det ble mye "slalom" for å komme seg frem.

Gutta klinket til og vant totalt med hele 9 minutter, mens jentene fulgte godt opp med klar dame-seier, og nr 3 totalt.

På guttenes lag løp: Finn M Johansen, Jan espen Spydevold, Amund Korsæth, Sondre Rishøi, Sigurd Agnalt, Pål Nilsen, Rune Grandahl, Sigve Kolderup, Ole Jørgen Folkestad og Andreas Bergsland.

På jentenes lag løp: Stine Wangberg, Henriette F Olsen, Frida Kullerud, Lise Nilsen, Hege Kullerud, Marte Bergsland, Julie Larsen, Stine Wangberg, Henriette F Olsen og Frida Kullerud.

Strålende innsats av alle sammen....... dessverre var ikke alle like raske tilbake til samlingspunktet, så lagbildet ble litt redusert:)

Samme dag gikk også Glommaløpet over 16 km. Jon Ivar Tjernshaugen løp godt hele veien, og fikk en flott 8 plass totalt. Morgan Larsen og Stian Støa Johannesen fullførte også hele distansen på en flott måte. Gratulerer til alle tre!!Varteig, største klubb i Østfoldstafetten

Postet av Varteig IL den 3. Mai 2015

Tidligere omtalt som en "liten bush-klubb"..... Bush-klubb er vi vel stolte av, men små er vi ikke lenger. Ihvertfall ikke i Østfoldmålestokk når det handler om litt lengre løp enn sprint.Varteigs ene jentelag stakk av med seieren. Ingrid Elise, Stine, Henriette, Frida, Signe og Sofie

Østfoldstafetten arrangeres årlig, og er en terrengstafett for klubber i Østfold. Det er stor prestisje i å vinne stafetten, og vi hadde samlet en stor tropp, på tross av flere forfall i siste liten.

Vi stilte opp med hele 8 lag. Hvert lag med 6 eller 7 løpere.
Jentene var først ute, og her gikk det riktig bra. Det ene jentelaget vant klassen, mens vårt andre lag kom i mål etter kjempegod innsats. Litt viktig å få med at jentelag 2 manglet hele 11 år på å fylle den maksimale aldersgrensen.Vårt yngste jentelag. Blide og fornøyde etter strålende innsats

Guttene stilte også med to lag. Det ene laget kjempet lenge om seieren, men tapte terreng mot slutten, og ble såvidt slått i spurten om sølvet. Tredjeplass er allikevel et flott resultat, og her kan faktisk samtlige løpere delta også neste år. Guttelag nr 2 fulgte godt opp med god løping. Dessverre ble det litt rot i den ene vekslingen, og de tapte litt terreng. Som jentelag 2, hadde også det andre guttelaget 11 år i manko. Dette lover meget godt for neste år!


Vi stilte også med damelag. Her ble det en flott sølvmedalje, langt nærmere suverene Fredrikstad enn i fjor. Neste år.......

Herrene stilte opp med 2 lag. Det raskeste laget tok føringen etter andre etappe, og hadde en klar ledelse gjennom hele stafetten. I mål var differansen på over 30 sekunder, men dessverre ble laget diskvalifisert etter en protest på litt for aktiv heiing av lagkameratene. Synd, men sportslig var vi overlegne.....neste år kommer alle på sidelinjen til å stå stille mens vi heier:)
Herrelag nummer 2 fulgte meget godt opp, og tok en flott bronsemedalje.

Veteranlaget for herrer løp forøvrig inn til seier, og sikret klubbens andre gull for dagen.

Imponerende god innsats av samtlige løpere fra Varteig !!

Vi mangler dessverre bilder av gutte og herrelageneAktiv helg med NM terrengløp og Fredrikstadløpet

Postet av Varteig IL den 20. Apr 2015

Lørdag 18 april var det NM terrengløp på Ås, kort løype. Sondre Rishøi måtte dessverre melde forfall pga sykdom, men Frida, Marte, Amund, Jan Espen, Sigurd og Pål Asbjørn stod klare når startskuddet gikk.

Jentene var først ute. De løp 2 km i et samlet felt på over 50 løpere fordelt på klassene 15,16 og 17 år. Frida Kullerud har hatt litt problemer med å finne løps-formen etter skisesongen, og hadde et mål for dagen: å henge på i tet til kroppen sa stopp. Målet ble oppnådd......hun hang med i hovedpulja i ca 1 km, før det stoppet litt opp. Frida var godt fornøyd med gjennomføringen, og 12 plass i J 16. Marte Bergsland fullførte løpet i jevnt, fin driv, og var godt fornøyd med egen innsats.
Et sterkt jentefelt klare for start
De tre eneste østfoldjentene som stilte til start. Sirianne C Rymoen, Frida Kullerud og Marte Bergsland samlet etter vel gjennomført løp.

Gutta startet også i store felt. G 15, 16 og 17 løp 2 kilometer. Her åpnet Jan Espen Spydevold offensivt, og lå i tetpulja de første 800 meterne. Dessverre sliter han litt med det samme som de andre skiløperne, tempoet mangler tidlig i sesongen. Allikevel godt fornøyd med en sterk 9 plass i G 17.
Amund valgte en annen taktikk. Han åpnet forsiktig, men avsluttet løpet med å "plukke løpere". Amund fikk en flott 9 plass i G 15 år, og henger tidsmessig meget godt med de eldre konkurrentene.
Jan Espen sees som nr to på bildet i blå drakt
Amund på vei til å passere en av flere løpere mot slutten av sitt løp. ( hvit singlet)

Sigurd Agnalt løp i Menn junior, også de 2 kilometer. Sigurd hadde litt tempotrøbbel, men gjennomførte et godt løp, og ble nr 17 i den sterke juniorklassen. Dessverre løp Sigurd raskere en fotografen, så her er det ikke noe bilde.

Pål Asbjørn løp i Menn veteran, 3 kilometer. Han var på forhånd veldig usikker på å løpe den korte distansen, men det fungerte relativt godt. Mangle på tempo, også her, men han holdt jevn fin fart inn til NM bronse. Dette lover godt for resten av sesongen..

Pål Asbjørn i tetgruppa, 500 meter før mål.


Fredrikstadløpet 2015:Flere Vartinger deltok i Fredrikstadløpet dagen etter, 19 april.


Stine Wangberg testet formen på 3 km gateløp, og vant sin klasse. Totalt ble hun nr 3 av samtlige jenter. Godt gjennomført, på den sterke tiden 11.03.
Isak Prøitz løp samme distanse, og fikk en flott 3 plass i sin klasse. Godt jobbet av Isak, som akkurat er ferdig med vinterens hockey-sesong.

Stine på vei mot mål

På 5 kilometer løp Tommy Prøytz og Julie Larsen flotte løp. Julie ble nr 2 i sin klasse på flotte 21.34, mens Tommy ble nr 6 på 17.54. Godt jobbet!!
Tommy jobber godt mot mål

På 21 kilometer løp Jon Ivar Tjernshaugen sterkere og sterkere for hver runde i sin debut på distansen. Han imponerte med 6 plass i klassen og sterke 1.23.15.
Morgan Larsen ble nr 9 i sin klasse med tiden 1.32.36, mens Stian S Johannesen slet litt med tunge bein og fikk ikke helt ut sitt potensiale. En 16 plass og 1.46 er allikevel ikke dårlig!
Jon Ivar trivdes tydelig i finværet:)
Stian var optimistisk underveis på første runde....av fire


KM stafett med Varteig på pallen

Postet av Varteig IL den 18. Sep 2014

KM stafett ble arrangert i Moss tirsdag 16/9. Dessverre er det få lag i Østfold som stiller opp, men vi er desto mer stolte av at "lille-Varteig" deltok med hele 6 lag!Vi stilte med 2 jentelag, begge på 3x800 meter. I yngste klasse J 11/12 år løp Mina, Ane og Sofie inn til seier. En flott opptur for jentene som for et år siden ble fraløpt ganske så klart. Denne gangen var situasjonen en annen, og jentene kunne juble for KM gull.
I jenter 15/16 har situasjonen i klubben snudd seg i år. Frida har alltid vært med, men har iløpet av sommeren fått kjempegodt selskap på trening av Stine og Marte. På tirsdag hadde de tre jentene lag, og de løp inn til KM gull i klassen. Dette er utrolig viktig for miljøet!!Jenter 11/12 årJenter 15/16

På guttesiden hadde vi med 4 lag.
I gutter 13/14 deltok vi med to, nesten jevne lag. Guttene løp kjempegodt, men dessverre var Askim et lite hakk for gode. Allikevel tapetserte de pallen med 2 og 3 plass!!!
Kjempeinnsats av Sondre, Emil og Andreas. samt Amund, Sander og Sindre.G 13/14 år

Andreas, Amund og Sondre synes en 800 meter er for lite, så da stiller vi opp i G 15/16 også, kun 20 min etter det første løpet. Her løp guttene inn til en flott 3 plass, blant eldre konkurrenter. Godt jobbet!!G 15/16

Våre eldste gutter hadde favoritt-stempelet og sviktet ikke. Jan Espen fikk luke på første etappe, Ole Jørgen imponerte ved å øke ledelsen på andre etappe, mens Sigurd kunne løpe baklengs over mål til en overlegen seier. Godt jobbet, gutter!!!Gutter 17/18/19