Råskinnet med 28 Vartinger

Postet av Varteig IL den 5. Mai 2015

Årets mest møkkete eventyr, har blitt en årlig tradisjon for klubben. Løpet er blant landets aller største terrengløp, og deltagelsen er svært tøff.

28 deltagere er det meste vi har hatt med noen gang, og med vimpelen på plass var vi faktisk godt synlige, selv med over 3000 deltagere.
Noen av Varteigs deltagere i Råskinnet.

Først ut var Knøttetassen. Løpet for de under 10 år. Her løpes det uten rangering i ei løype på ca 900 meter. Flott innsats av Marius S Lunde, Signe S Lunde, Vilde Fredriksen, Kaia Jacobsen, Emil Helgesen Berg og Angelica Meli.

Råtassen på 3 kilometer startes over tre puljer. 10/11 år, 12/13 år og 14/15 år.

Blant 10/11 åringene løp Mina Jacobsen og Ingrid Elise Kullerud kjempegode løp. Med over 100 deltagere i sin klasse ble de hhv nummer 36 og 37, med minst mulig margin imellom....1 sekund. Håkon S Lunde løp inn til en kjempeflott 59 plass av hele 139 deltagere.
Sander, Sofie, Maren og Sindre klare før start


I klasse 12/13 år for jenter, startet Sofie Sulusnes og Maren Andersen. Jentene løp inn til flotte plasseringer, hhv nr 56 og 66 blant 109 deltagende jenter.
Blant guttene løp Sindre Fredriksen til en god 60 plass blant 123 løpere.

Eldste klasse i Råtassen er gutter 14/15 år. Her hadde vi med fire deltagere, og eldstemann, Amund Korsæth plasserte seg som nummer 2 i den sterke klasse. Amund hang lenge med i tet, men ble såvidt fraløpt underveis . En meget sterk prestasjon blant 66 sterke løpere. I samme klasse ble Andreas Bergsland nr 23, Sander Sulusnes nr 47 og Emil Kullerud nr 49.
Flott laginnsats i denne klassen !
Rene sprint-tempoet ut fra start i 14/15 års klassen. Amund og Andreas kan sees som nr 8 og 11 fra venstre
Andreas ( med briller) etter elve-passeringen underveis i løpet.


Råskinnet på hele 9 kilometer er for alle over 15 år. Vi hadde med to debutanter på det lange løpet, i jenter 16 år. Frida Kullerud og Marte Bergsland er begge meget godt trente jenter, men synes det krevende løpet var......ja , akkurat, krevende.
Begge fullførte meget godt, med Frida på en sterk 19 plass, og Marte som nr 34 av 68 deltagere. Jentene var yngst i klassen, og blant de første var det overvekt av 17-åringer.
Frida på vei mot mål etter 9 tøffe kilometer
Marte ut fra start, kan sees med nr 715


I jenteklasse 18-19 år løp Julie S Ensrud et strålende løp, og ble nr 3. Meget sterk løping av Julie, som om vinteren er en svært lovende langrennsløper. Vi håper Julie fikk mersmak etter dette løpet, og kanskje ser vi henne på flere løp med joggesko?
Julie fighter godt inn mot sin 3 plass


I klasse 35-39 år kvinner, løp Torild S Lunde inn til en flott 21 plass blant nesten 100 deltagere.

Blant guttene i Råskinnet hadde vi med flere løpere helt i tet. Jan Espen Spydevold løp sitt beste løp i Råskinnet noensinne, og fikk en flott 4 plass blant 97 løpere i G 15-17 år. Meget god innsats av mellomdistanseløperen.
Sigurd Agnalt var ikke helt fornøyd med egen innsats, men løp et godt løp og fikk en fin 6 plass i G 18-19 år.

I herreklasse 21-34 år deltok Stian Støa Johansen og Markus Meli for andre gang. Begge bedret tiden sin fra fjoråret, og kan være godt fornøyd med egne prestasjoner. Jon Sigurd Brenne debuterte i løpet, og som uerfaren konkurranseløper fikk han en glimrende 25 plass i sin klasse.

I klasse 35-39 løp Pål Asbjørn Kullerud inn til seier blant 135 løpere. Totalt blant alle de 997 herreløperne ble han nr 5, og nr 4 av de norske deltagerne. Avstanden opp til pallen var ikke stor, og med tanke på at to av disse er landslagsløpere lover dette godt for resten av sesongen.Pål A på start, flankert av sølv og bronsevinnerene. Jan Espen kan skimtes til venstre i bildet. ( Foto er kopiert fra Kondis)


I klasse 40-44 deltok Kjell Vidar Helgesen for første gang på flere år. Kjell Vidar klinte til i comebacket og løp inn til en glimrende 7 plass i sin klasse. Imponerende!
Dagfinn Sulusnes og Hans Petter Jacobsen løp i samme klasse inn til flotte tider.Alt i alt: Veldig artig å være fra Varteig i Råskinnet:)PS: Mangler foto av flere løpere.... send gjerne over, om noen har bilder.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.