Svært vellykket Kongsrudbakken opp

Postet av Varteig IL den 18. Sep 2014

Nydelig høstvær, musikk på høytaleren og et varmt og godt lokale å slappe av på etter endt løp. Krevende løyper og positive deltagere er fasit etter det første Kongsrudbakken opp. Sett fra arrangørens side, svært vellykket!

Sponsor, Sport 1 stilte opp med flott portal.

Klubbens deltagere stilte tallrike opp. I tillegg var FSK godt representert med flere kondisjons-sterke skiløpere.

Hele 18 barn under 11 år, løp ca 900 meter skogsløp. Her var det ikke gress og grus-stier, men røtter, bakker og fjell. Spennende og utfordrende løyper til ivrige barn, som viste stor innsats.

Start for yngste klasse

Klasse 11/12 og 13/14 år løp drøyt 3 km. Her var det ialt 9 løpere som løp første og siste del av den lengste løypa, med 2 "monsterbakker". At løypa var krevende, viser vinnertiden klart og tydelig. Sterke, Amund Korsæth vant klart, men brukte hele 17.23. Når vi vet at Amund er god for samme tiden på en flat 5 kilometer, ser vi at dette var tunge kilometere........
Amund vant kl 13/14 år foran årets comet på bane, Sondre Rishøi. Like bak fulgte Henrik A Revelsby, Bækkelaget. Sindre Fredriksen kom like bak Henrik, og vant G 11/12 år etter et sterkt løp.
Blant jentene ble det et spennende oppgjør mellom klubbvenninnene fra Varteig. Sofie Sulusnes vant foran Ane Bakke og Maren Andersen.

Spente løpere før start på 3 kilometeren

I den lange løypa ble det mye melkesyre og tøffe oppgjør. Ekstra artig at flere av ungjentene begynner å yppe seg mot de erfarne herreløperne. Blant damene ble det et spennende oppgjør mellom Frida Kullerud og Stine Wangberg fra Varteig, samt Henrietter F Olsen fra FSK. De tre løp sammen over 2 av de tre bakkene, før det ble litt strekk i feltet. Frida imponerte opp den siste lange bakken, etterfulgt av Henriette, kun 15 sek bak. Stine var dessverre uheldig og vrikket benet, og falt dermed av tet-kampen, men denne jenta kommer garantert sterkere tilbake:)

Blant herrene tok Pål A Kullerud tet fra start og var klart først imål. Kampen om 2,3 og 4 plassen var derimot svært spennende. Her kjempet tre lovende ung-gutter en innbitt kamp. Sigurd Agnalt, med 7 plass fra årets UM i 17 års klassen, løp fra Jan Espen Spydevold ( 5 mann på 3000m i UM, G 16 år) i den siste bakken. Like bak kom vinner av Trøsken Hill, Ole Jørgen Folkestad. De tre guttene går alle på Toppidrettslinja på St.Olav og her er det fare for mange tøffe oppgjør på trening fremover.

Klart for start, lang løype

Bak disse fulgte løper på løper. Noen i kamp mot klokka, andre i kamp mot treningskompisen. Felles for alle var idrettsglede og godt humør, ispedd litt melkesyre:)

Resultater finner du her:Startliste Kongsrud - Varteig IL - 17 sep 2014 (2).xls