Flott avslutning på Etape Bornholm

Postet av Varteig IL den 29. Jul 2014

Frida med 5 plass totalt i Nordisk, Pål Asbjørn nr 11, Sindre nr 13, Vilde nr 17. I tillegg 44 plass på Ingrid Elise og Hege, samt 51 på Emil er status for Varteigs 7 utøvere etter 5 dagers løping i sol og varme. Dette kan vi alle være stolte av!!

Pål A tok tet fra start i håp om at beina skulle være bedre. Dessverre endte det med "joggetur"

Frida var nervøs før dagens etappe. Etter torsdagens fantomløp hvor hun overasket seg selv, kom nervene for alvor frem. Hun skulle kjempe om medalje og premiepenger i et uoffisielt nordisk mesterskap, og det på 10 km asfalt. Så langt har hun aldri løpt på vei før, så skepsisen var stor. Frida gav alt, løp fortere enn hun hadde ventet, men dessverre løp noen av konkurrentene så vidt raskere. Uansett, totalt 5 plass i Norden og en 2 plass fra det tøffeste løpet er over all forventning. Vi gratulerer!!!

Frida 300 meter fra mål fra 10 km debuten

Sindre har slitt med allergivansker i år, men hang allikevel godt med i dette sterke selskapet. I dag ble det igjen litt langt for mellomdistanseløperen, men han presset godt på og fikk en flott 16 plass. Sammenlagt fikk Sindre en 13 plass etter 3 løp. Meget godt av 11 åringen.
Emil bedrer seg stadig, og klatret nok engang på listene. I dag ble det 54 plass, og ble totalt nr 54 på tre løp. Kjempefremgang av Emil, som uttalte følgende etter målgang : « Neste år skal jeg bli blant de 30 beste»

Sindre mot mål

Emil gjør seg klar for innspurt

Vilde og Ingrid Elise har stor-kost seg hele uka. Løpene har de tatt mer alvorlig enn noen gang, og resultatene har kommet. Vilde løp, i en alder av 8 år, inn til en råsterk 16 plass i sammendraget.Meget sterkt både med tanke på hennes unge alder, og til nå begrensede treningsmengde. Ingrid Elise er bare året eldre og plasserte seg på 44 plass sammenlagt, etter en kjempegod avslutning på dagens 4,2 kilometer.

Vilde i farta

Ingrid Elise i full fart

Hege har overrasket seg selv hver eneste dag, og løp bedre og bedre for hver dag. Siste dag ble avsluttet med ny pers på 10 km med slitne bein, sterk motvind og 30 varmegrader. Siste etappe gav Hege en sammenlagt 44 plass i klasse 23-39 år, blant 263 startende og totalt 92 plass blant 736 kvinner totalt. Imponerende!

Hege på vei til 10 km pers

Pål Asbjørn har hele uka slitt med manglende form, og gav helt opp etter to kilometer på dagens løp. Han fullførte distansen i langtur-fart, ganske så skuffet. Plasseringsmessig ble det allikevel nokså bra med 11 plass totalt i nordisk sammenheng i klasse 23-39 og 17 plass totalt av alle menn. Pål Asbjørn ble totalt nr 4 av de norske som deltok.

Hele gjengen i Danmark hilser hjem, og oppfordrer flere til å vurdere deltagelse på dette fantastiske arrangementet neste år!!!