Frida med kjempeløp i Danmark

Postet av Pål Asbjørn Kullerud den 25. Jul 2014

Torsdag gikk etappe 2 for ungdom og 4 for voksne av stabelen på Bornholm. Dagens etappe blir kalt kongeetappen, og ble omtalt som svært krevende. Løyper for både ungdom om voksen gikk i samme trase, men de voksne hadde ei ekstra sløyfe. Hhv 5,8 og 8,5 km. De første 2 kilometerene gikk i sammenhengende slak motbakke, deretter noen kilometer lett kuppert, mens de siste 500 meterene steg kraftig, faktisk så mye som 14 %. Denne bakken var skikkelig tøff!!
Den siste bakken hadde forøvrig egen tidtaking, hvor deltagerne deltok i en egen spurt-konkurranse.
En helt spesiell opplevelse å løpe i bratt motbakke gjennom en folkemasse på mange hundre tilskuere. Helt utrolig, da publikum heiet på ALLE!

Frida lå før etappen på 4 plass ( opprinnelig 5 plass, men nr 2 i jenteklassen viste seg å være gutt...), og hadde 21 sekunder opp til 2 plass. Under dagens løp, gjorde Frida en kanonetappe og løp inn til en klar andreplass i 15-17 år for jenter. I den innlagte siste-spurten opp bakken ble hun totalt nr 21 blant 750 damer, uavhengig av alder!!
Etter dagens løp ligger Frida på 2 plass sammenlagt, kun 2 sek foran nr 3 og ca 45 sek foran nr 4 og 5. Sluttplasseringen avgjøres i morgen etter 10 km gateløp i varmen, og vi krysser fingrene:)

Frida mot mål gjennom folkemengden

Hege hadde igjen en god opplevelse, og klatret nok engang på sammenlagtlistene. Hun ble idag nr 43 i klasse 23-39 år, og holder nå 44 plass sammenlagt etter 4 løp. Totalt i kvinneklassen er hun nr 88 blant over 700 startende kvinner.

Hege på vei mot mål med melkesyre oppover ørene..

Pål A har vært skuffet over formen denne uka, og det gjentok seg idag. Tidsmessig ble det en bedring med tanke på differansen, men etter en optimistisk åpning med ok bein, stoppet det på de siste 2 km. Allikevel godkjent med 21 plass totalt og 14 plass i klassen.
Sammenlagt er Pål A nr 17 i Nordisk mesterskap og nr 9 i nordisk i klasse 23-39 år

Sliten Pål A mot mål......

På tross av tunge bakker og slitne bein var dette løpet en fantastisk opplevelse. Vi var alle enige i at maken til stemning rundt et løp har vi aldri opplevd:)