Flott start på Etape-Bornholm

Postet av Pål Asbjørn Kullerud den 25. Jul 2014

Hele 7 vartinger deltar i år på Etape-Bornholm, uoffisielt nordisk mesterskap i etappeløp.

Løpet (ene) foregår på Bornholm og består av totalt 5 etapper på fem dager for voksne. Totalt en hel maraton-distanse tilsammen. Ungdom (15-17 år) løper tre dager, totalt halvmaraton tilsammen, mens barneklassene ( 14 år og yngre) løper en kvart maraton fordelt på tre dager. Alle etapper går på forskjellige steder og på ulikt underlag.
Løpet har et tak på 2200 deltagere for voksne, 300 ungdom og 400 barn. Løpet er vanligvis fulltegnet.
Ettersom løpet har status som Nordisk mesterskap, og det er større pengepremier som gevinst samler løpet flere gode løpere. I år deltar bla nr 12 fra det afrikanske mesterskapet i terrengløp og to danske EM kvalifiserte langdistanseløpere.

Mandag startet med 10 km gateløp for de voksne og 3,4 km gate/gress for barneklassen. Ungdomsklassen hadde fridag. Været var strålende sol, og ekstrem vind, en vind som føltes å være motvind hele runden :)

I barneklassen løp Vilde og Ingrid Elise hhv 8 og 9 år i klasse 11 år og yngre. Blant godt over 100 deltagere plasserte de seg langt frem i feltet og gjorde flotte prestasjoner. Vilde fikk en sterk 22 plass, mens Ingrid Elise ble nr 63 blant mange eldre konkurrenter.

To glade jenter, poserer gledelig for fotografen.

I gutter under 11 år hadde Sindre en optimistisk åpning, men fikk det tungt mot slutten. I denne klassen deltok langt over 100 deltagere, og Sindre ble nr 22. En sterk prestasjon, men Sindre sikter nok på å klatre litt på listen allerede onsdag...
Emil startet i klasse 12-14 år, og gjorde et meget godt løp. I hans klasse deltok 96 løpere, og Emil viste at han har hatt stor personlig fremgang med en flott 58 plass!

Artig på lekeplassen etter endt løp.

I Danmark er man ikke veteran før man er 40, så både Hege og Pål A løp i klasse 23-39 år. Hege løp inn til en 54 plass blant 267 damer i sin klasse, og var godt fornøyd med dette, på tross av en litt "tung" følelse underveis.

Pål Asbjørn har kranglet med en vond legg den siste uka, og var før  start litt usikker på form og legg. De første 4 km gikk meget bra, og han hang med topp 5. Dessverre ville ikke beina samarbeide de siste 6 kilometerne, og han måtte senke farten. Totalt 11 plass i sin klasse var han ok fornøyd med, men svært misfornøyd med følelsen kroppen gav, og gjennomføringen av løpet...

I morgen løper Hege, Pål A og Frida strandløp på 5,8 kilometer.