Jan Espen med 5 plass i UM

Postet av Pål Asbjørn Kullerud den 7. Sep 2014

Jan Espen og Sigurd har i helga deltatt i UM i friidrett. Dette ble arrangert i Haugesund, så det ble en lang tur for å løpe noen få minutter. Begge guttene har all grunn til å være godt fornøyd, selvom Sigurd var litt skuffet....
På fredag deltok Sigurd på 3000m. Her tok han sjansen fra start og hang seg på i tetgruppa. Første 1500 meter ble passert på like over 4.20, og dette var litt for fort. Sigurd måtte slippe teten og siste halvdel av løpet ble veldig tung. 11 plass på 9.30 er allikevel et godt resultat.

Lørdag løp begge guttene. Jan Espen først på 800 meter. Dessverre ble Jan Espen seedet som nr 10, og dermed i det første heatet, med svakest bestenoteringer. Dette mestret han allikevel meget godt, og vant heatet med nesten 1 sekund. Jan Espens nye pers lyder nå 2.02.23......... farlig nærme 2 minutters grensen. Dette resulterte i en kjempefin 8 plass.
Sigurd debuterte på 2000 meter hinder. Passeringene gikk fint, men teten løp fryktelig fort, så Sigurd måtte løpe sitt eget løp i stri-regnet. 7 plass og 6.50 er en flott debut. Nå stiller Sigurd høye krav til seg selv, og var ikke fornøyd med dette. Treneren derimot, sier at dette var mer enn godkjent som debut-løp på denne krevende distansen..

Søndag avsluttet begge med pers. Sigurd løp for tredje dag på rad, noe han fikk føle mot slutten av løpet. Med dette i bakhodet er 800 meter på 2.03 og 13 plass meget sterkt!!
Jan Espen fikk et drømmeopplegg med jevn fin fart på sin 3000 meter. Han fortalte på telefon at han hadde en perfekt rygg helt til siste 100 meter. Der ble det spurtoppgjør om 5 plassen, og den vant Jan Espen på sedvanlig vis. Pers på 9.17 og 5 plass i UM er strålende!

Treneren vil også få rose de to guttene som tok turen til Haugesund. Mesterskapet fremstår som høytidelig med opprop, innmarsj og premieseremoni. Får å få delta må man oppnå et kvalifiseringskrav senest to uker før mesterskapet. Et krav mange ikke klarer. For de fleste er det en prestasjon bare å kvalifisere seg, men våre gutter ville langt mer enn det:)
Jan Espen fikk full valuta med 5 og 8 plass, samt 2 gode bestenoteringer. Sigurd fikk hele vårsesongen ødelagt pga en skade i leggen, og mangler erfaring fra baneløp og større felt. Denne erfaringen fikk han med tre løp denne helga, og vet nå hva han går til neste år. 13, 11 og 7 plass i G 17 år er tross alt meget bra!

JEG HÅPER DERE BEGGE VARIERER MELLOM SKI OG PIGGSKO I VINTER.....IKKE GJEM SKOA I KJELLEREN FREM TIL MARS.... FOR NESTE ÅR VENTER TRE MESTERSKAP I OSLO-OMRÅDET!!