3 og 4 plass i NM motbakkeløp

Postet av Varteig IL den 1. Jun 2015

Med Endre Svendsen ute med sykdom og Pål Asbjørn Kullerud på sidelinjen med skade, var det opp til Frida Kullerud og Amund Korsæth å forsvare Varteigs farger under NM i motbakkeløp 30.05.
Mesterskapet var lagt inn i det årlige Skuggenatten opp, i Treungen i Telemark. Løpet var 4,4 km langt med en høydeforskjell på 450m. De første 900 meterne var flatt på grus, mens de siste 3,5 km var beinharde. I tillegg til harde forseringer var ikke værgudene på løpernes side. Det var 2,5 grader og striregn på start, mens det ved målgang hadde lagt seg snø på bakken. Dette var helt klart et løp for de tøffeste av de tøffe.

Løpet har offisiell mesterskaps-status for junior, senior og veteran, mens det i de aldersbestemte klassene har en uoffisiel status. Frida og Amund løp begge i klasse 14-16 år, men startet sammen med juniorklassene, U-23. Begge åpnet knallhardt, og hang seg på de beste, eldre løperne, og viste både vilje og styrke ved å stå løpet fullt ut. Frida fikk sin første, ordentlige topp-plassering og løp inn til en strålende 3 plass i sin klasse. Minst like imponerende var plasseringen i klasse U-23, hvor hun fikk en sterk 8 plass, blant langt eldre konkurrenter. Meget godt med tanke på at hun kan løpe i samme klasse i hele 7 år til! Det ble i samme løp lagt ut resultatlister hvor samtlige løpere uavhengig av klasse ble sammenlignet. Her fikk Frida en flott 17 plass, blant over 100 deltagende damer i alle aldre.
Amund fulgte godt opp i sin klasse. Han er fortsatt bare 15 år, og fikk en strålende 4 plass i G 14-16 år, bare et fattig sekund fra bronsemedaljen. I U-23 klassen ble Amund nr 10, som er minst like imponerende av en 15-åring. Totalt blant samtlige herreløpere ble han nr 23!

Amund forserer feltet tidlig i de lange stigningene.

Blant deltagerne var det både langdistanseløpere, topp-syklister og skiløpere i verdensklasse, så de to vartingene var i godt selskap.

Bare for å indikere hvor bratt det var......dette er etter 1,5 km, og stigningene har bare såvidt startet. ( bildet er tatt før løperne passerte)