Flott NM helg i Bergen

Postet av Pål Asbjørn Kullerud den 22. Okt 2014

I helga var det NM og UM terrengløp, lang løype. Frida, Sigurd og Pål Asbjørn tok den lange turen til Bergen for å måle krefter med landets beste terrengløpere.
Løypene var like for alle, en 2 kilometer lang runde med lett kuppering på et jorde. Gresset var ca 10 cm langt, og det var svært blitt. Når det i tillegg ble skikkelig vestlandsvær med ekstremvind OG kraftig regn, ble dette en kraftprøve utenom det vanlige.

Frida var først ute, og stilte til start i sitt første UM. Hun åpnet godt, og hang lett med i kampen om Pall plassering lenge. Dessverre fikk hun problemer med magen underveis og måtte redusere farten. Hun fullførte på tross av dette på en god måte, og fikk en fin 7 plass i jenter 15, 4 km. Frida oppnådde det hun ville i dette løpet. Hun fikk følge på farteN, og ble ikke skremt av nivået. Avstanden frem er absolutt ikke avskrekkende, så dette gav skikkelig inspirasjon til satsing videre.

Sigurd stilte til start full av ambisjoner. Som vanlig i slike løp, ble åpningsfarten svært hard, og Sigurd ble liggende litt avventende. Det ble raskt en luke opp til teten, men Sigurd holdt jevn fin fart, og holdt avstanden frem til teten. Guttene løp 2 runder, totalt 4 km, og midtveis på sisterunden dro Sigurd til. Han tok innpå teten, og rykket fra de løperne som lå rundt ham. Etter en meget sterk avslutning fikk han en flott 6 plass i G 17 år. Avstanden frem er ikke avskrekkende, så på neste års 6 kilometer kan Sigurd være en het medaljekandidat!

Pål Asbjørn løp i siste klasse, og løypene hadde nå blitt svært klinete. Han løp et jevnt og fint løp, og vant NM gull i klasse 35-39 år. Totalt blant alle menn ble han nr 24, og heller ikke her er det langt opp. Neste års målsetning er klar: Topp 10 totalt!!

En kjempeflott tur til Bergen som gav alle tre inspirasjon til skikkelig satsing over vinteren. Neste år går mesterskapet i Oslo, og da håper vi på minst 6 Varteig deltagere. ...