Storeslem i Glommaløpet/Glommastafetten

Postet av Pål Asbjørn Kullerud den 21. Mai 2016

Pål Oraug klinket til med seier i årets løp

To fornøyde lag etter hver sin seier

Glommaløpet og Glommastafetten gikk idag av stabelen, og Varteig deltok som ifjor med to stafettlag, og noen løpere i individuell konkurranse.

Pål Oraug løp ifjor inn til tredje plass, men etter stabil og god trening denne våren kunne han klatre til topps på pallen etter årets løp. Pål løp lenge sammen med tre andre løpere, men rykket fra og vant til slutt med 1 minutts margin. Meget godt jobbet i motvinden langs Glomma!

Thomas Andresen løp også hele distansen, og gjennomførte løpet til stor jubel av lagkameratene ved målgang Fredrikstad.

Thomas underveis med et smil om munnen

Stafettløperne startet 10 min etter det individuelle løperne, og delte de 16 kilometerne på 10 etapper. Dessverre blir det raskt kaos når stafettløperne tar igjen baktroppen på hovedløpet, men tet-lagene slipper jo ihvertfall å løpe alene:)

Vi stilte med to lag. Et herrelag og et damelag. I år hadde vi dessverre litt for få / for mange, alt etter som man ser det. Vi manglet noen løpere på å stille et tredje lag, og derfor var det noen herreløpere som ikke fikk løpe. Vi satser på 3 lag neste år, kanskje et mix-lag??

Herrelaget fikk et forfall to timer før start, og Andreas måtte derfor løpe både 1 og 6 etappe. Dette gjorde han på en utmerket måte, og sammen med Marcus, Tommy, Isak, Rune, Sondre, Emil, Elias og Sindre vant de over samtlige lag med god margin.

Sindre mot mål for herrelaget

Lag nr 2 i mål var vårt damelag. De ble lag nr 2 i mål, og vant da selvfølgelig dameklassen. En flott prestasjon med et lag bestående av 6 løpere på 10 etapper!

Karoline, Julie, Frida og Stine løp to etapper hver, mens Ingrid Elise og Sara gjorde jobben på sin etappe. Flott jobbet jenter!!

Sara mot mål for damelaget

Etter målgang var det tid for teknikk og trening i flytfart. Imponerende syn, synes nå jeg:)

Det er noen år siden Tommy var under 9 min på 3000m, men steget er fortsatt der

Frida gikk rett fra sykesenga med forkjølelse til to flotte etapper idag

Sondre alene i tet. Plaget av ei nerve i "klem" i foten har ikke Sondre løpt på ei uke. Idag løp han en flott etappe, og vi håper beina er fine igjen også etter denne helga.