Mange nye bestenoteringer i Sparebanklekene

Postet av Pål Asbjørn Kullerud den 20. Mai 2016

Mye vind, og surt vær på Askim stadion onsdag 18/5. Varteig stilte med en noe redusert tropp pga sykdom, skade og eksamensforbredelser, men flere meget gode og oppløftende resultater av de yngre løperne. I fare for å glemme noen, vil jeg rose alle Varteigløpere for flott innsats denne dagen. Dere er flinke, og representerer klubben på en utmerket måte. Vi bli lagt merke til i Østfold når nær samtlige klasser på lengste distanse har løpere fra vår klubb helt i tet-skiktet!

Daniel og Vilde løp i den urangerte klassen for 10 -åringer på 600 meter. Begge løp flotte løp, på nye bestenoteringer. I samme klasse deltok Signe i liten ball.

Vilde med velfortjent premie

I jenter 11 år løp Ingrid Elise 600 meter. Hun startet sammen med jenter 12 år, og åpnet svært optimistisk. Første 400 på 81 sekunder førte til en liten sprekk, men vant allikevel sin klasse med god margin. Ny pers med 7 sekunder!

Ingrid Elise viser god løpeteknikk

I jenter 12 år løp Maiken og Nora. Maiken har hatt stor fremgang siden i fjor og løp inn til en super tid og seier i sin klasse. Tiden 1.56 er meget god, særlig med tanke på at hun løp i front fra start til mål. Nora løp sin første 600 meter på bane, og hang lenge godt med. En 4 plass, er bra, bare få sekunder bak 2 plassen.

Maiken med klar seier på 600m

I jenter 13 år løp de to "Sofiene", Sulusnes og Fjeldberg. Flott løping av begge to i et stort felt til hhv 5 og 6 plass

I jenter 14 år ble Sara nr 2 etter et kjempegodt løp. Sara har liten baneerfaring, og tiden 1.56, bare tideler fra seier, vitner om at jenta har mer på lager.

Karoline debuterte i banesammenheng i jenter 16. Hun klinket til fra start, og dro løpet alene inn til den smått fantastiske tiden 1.39. Meget godt av en "urutinert" 16 åring. Vi gleder oss til å følge Karoline utover sesongen. Tiden er forøvrig ny klubbrekord for jenter i Varteig.

Bilde er lånt av Askim Ifs hjemmeside.

Blant gutta løp Marcus i G 12 år. Han viser stor fremgang fra i fjor og ble knepent slått på 600 meter. 2 plass og ny, solid pers på sterke 1.52. Denne gutten kan mer enn å gå på ski!

I 13 års klassen løp Sindre og Simen inn til 1 og 3 plass, begge til kraftig forbedring av personlig rekord. Sindre klinket til med knall-gode 1.40, noe som er meget godt av en 13 åring. Sindre har trent meget godt de siste månedene, og fulgt sitt opplegg regelmessig. At dette gir resultater er det ingen til om. Simen har fortsatt litt mye av "skiløperen " i seg, men viser stor fremgang. 1.52 er 7 sekunder bedre enn forrige år.

Elias blir bedre for hver trening, og på dagens 600 meter overasket han flere enn seg selv. 1.37, like bak vinneren i G 15 er solid. UM kravet på 800 meter er 2.12, noe han helt klart har innen rekkevidde. Imponerende, Elias!!

Kommentarene hos konkurrenten var nok også inspirerende for "gutta boys" idag. Marcus, Simen og Sindre løp etter konkurransen 4x 200m i planlagt fart ikledd identisk tøy. Slik vilje og struktur blir lagt merke til og gir resultater:)

Fremgang å spore hos nær sagt alle, viser at trening hjelper. Håper dette gir inspirasjon til å fortsette treningen fremover, minst like godt som tidligere i år. Sesongen har nettopp startet, og det er nå fremover vi virkelig skal løpe fort!