Aktiv helg med NM terrengløp og Fredrikstadløpet

Postet av Varteig IL den 20. Apr 2015

Lørdag 18 april var det NM terrengløp på Ås, kort løype. Sondre Rishøi måtte dessverre melde forfall pga sykdom, men Frida, Marte, Amund, Jan Espen, Sigurd og Pål Asbjørn stod klare når startskuddet gikk.

Jentene var først ute. De løp 2 km i et samlet felt på over 50 løpere fordelt på klassene 15,16 og 17 år. Frida Kullerud har hatt litt problemer med å finne løps-formen etter skisesongen, og hadde et mål for dagen: å henge på i tet til kroppen sa stopp. Målet ble oppnådd......hun hang med i hovedpulja i ca 1 km, før det stoppet litt opp. Frida var godt fornøyd med gjennomføringen, og 12 plass i J 16. Marte Bergsland fullførte løpet i jevnt, fin driv, og var godt fornøyd med egen innsats.

Et sterkt jentefelt klare for start

De tre eneste østfoldjentene som stilte til start. Sirianne C Rymoen, Frida Kullerud og Marte Bergsland samlet etter vel gjennomført løp.

Gutta startet også i store felt. G 15, 16 og 17 løp 2 kilometer. Her åpnet Jan Espen Spydevold offensivt, og lå i tetpulja de første 800 meterne. Dessverre sliter han litt med det samme som de andre skiløperne, tempoet mangler tidlig i sesongen. Allikevel godt fornøyd med en sterk 9 plass i G 17.
Amund valgte en annen taktikk. Han åpnet forsiktig, men avsluttet løpet med å "plukke løpere". Amund fikk en flott 9 plass i G 15 år, og henger tidsmessig meget godt med de eldre konkurrentene.

Jan Espen sees som nr to på bildet i blå drakt

Amund på vei til å passere en av flere løpere mot slutten av sitt løp. ( hvit singlet)

Sigurd Agnalt løp i Menn junior, også de 2 kilometer. Sigurd hadde litt tempotrøbbel, men gjennomførte et godt løp, og ble nr 17 i den sterke juniorklassen. Dessverre løp Sigurd raskere en fotografen, så her er det ikke noe bilde.

Pål Asbjørn løp i Menn veteran, 3 kilometer. Han var på forhånd veldig usikker på å løpe den korte distansen, men det fungerte relativt godt. Mangle på tempo, også her, men han holdt jevn fin fart inn til NM bronse. Dette lover godt for resten av sesongen..

Pål Asbjørn i tetgruppa, 500 meter før mål.

Fredrikstadløpet 2015:

Flere Vartinger deltok i Fredrikstadløpet dagen etter, 19 april.

Stine Wangberg testet formen på 3 km gateløp, og vant sin klasse. Totalt ble hun nr 3 av samtlige jenter. Godt gjennomført, på den sterke tiden 11.03.
Isak Prøitz løp samme distanse, og fikk en flott 3 plass i sin klasse. Godt jobbet av Isak, som akkurat er ferdig med vinterens hockey-sesong.

Stine på vei mot mål

På 5 kilometer løp Tommy Prøytz og Julie Larsen flotte løp. Julie ble nr 2 i sin klasse på flotte 21.34, mens Tommy ble nr 6 på 17.54. Godt jobbet!!

Tommy jobber godt mot mål

På 21 kilometer løp Jon Ivar Tjernshaugen sterkere og sterkere for hver runde i sin debut på distansen. Han imponerte med 6 plass i klassen og sterke 1.23.15.
Morgan Larsen ble nr 9 i sin klasse med tiden 1.32.36, mens Stian S Johannesen slet litt med tunge bein og fikk ikke helt ut sitt potensiale. En 16 plass og 1.46 er allikevel ikke dårlig!