Birkebeinerløpet 2014

Postet av Varteig IL den 21. Jun 2014

Lørdag ble norges største terrengløp, Birkebeinerløpet arrangert med over 10.000 deltagere. Barnebirken, ungdomsbirken, halvbirken, birken og ultrabirken. Vi hadde for første gang deltagere på alle distanser!!I
I Birken møtes løps-elite og skiløpere, O-løpere og mosjonister til dyst.

Sindre gir alt i kamp om pall-plassI Barnebirken deltok Sindre Fredriksen, Vilde Fredriksen og Ingrid Elise Kullerud. Sindre dro til med et kjempeløp og ble nr 3 blant ca 200 10-11 åringer over 1500m terrengløp. Han ledet lenge, men fikk det litt mot slutten og måtte slippe to løpere forbi seg. En sterk prestasjon!

Vilde og Ingrid Elise løp i 7-9 år uten rangering, men viste begge stor innsatsvilje!

I ungdomsbirken løpes det 4,6 harde kilometer. Løypa var i år lagt om litt fra tidligere år, og var nå langt mer krevende. Her hadde vi med flere deltagere. Andreas Bergsland knallet til med 6 plass i G 13 år, Amund Korsæth løp inn til en 8 plass i G 14 år blant 100 deltagere. I G 16 år ble Jan Espen Spydevold nr 4 etter en sterk sluttspurt, Ole Haldor Ensrud ble nr 20 og Endre Georg Svendsen nr 31 blant 39 sterke løpere.

Amund på vei mot mål

Jan Espen lader opp til slutt-spurten

I jenter 15 år løp Frida Kullerud inn som nr 23 og Marte Bergsland nr 41,  blant 72 jevnaldrende jenter.
Meget gode prestasjoner!!

Marte og Frida, blide og fornøyde, som vanlig

Eirin Elise Øby deltok i Halvbirken, 12 km i terrenget. Dette var debut-løpet til Eirin, og hun gjennomførte med stil.
I Birkebeiner-løpet på 21 km løp Hege Kullerud inn til en tid som var 9 minutter foran merke-kravet. Markus Nomme Meli og Arnfinn Revelsby fullførte også distansen med på en imponerende måte.

Hege mot mål etter 21 tøffe kilometer
Pål A Kullerud bedret fjorårets løp med nesten 5 min og løp inn til en 9 plass i menn elite og menn- totalt. Fire av mennene som var foran på resultatlista var av afrikansk nasjonalitet, og en var svensk, så han ble tot nr 4 blant de norske, og nr 3 i sin klasse. Blant utøverne foran på lista finner vi vinner Weldu Negash, med årsbeste 2.07 på maraton, en tid helt i verdenstoppen, samt verdensmester i orientering, Emil Wingstedt. Bak ham på lista finner vi blant annet OL mester i langrenn Ola Vigen Hattestad og skiskytter Johannes T Bø.